Beleidsplan

De Stichting Stille Armen Maastricht bestaat volledig uit vrijwilligers. Alle donaties komen volledig ten goede aan de doelstellingen van de stichting. De giften die door de Stichting Stille Armen uitgekeerd worden, bestaan alleen en volledig uit materiƫle giften.

De jaarlijkse kerstactie begint bij het in kaart brengen van personen en gezinnen waar het kerstpakket terecht gaat komen. Namen en adressen worden aangedragen door diverse mensen. De kerstpakketten worden samengesteld door het bestuur en de ongeveer 65 vrijwilligers van de stichting. In de pakketten wordt steeds rekening gehouden met de ontvangers: wel of geen alcohol, wel of geen vlees, etc. Ook de bezorging van deze pakketten geschiedt, volledig anoniem, door de vrijwilligers van de Stichting.

De Stichting beheert tevens een zogenaamd noodfonds. Dit fonds is door toedoen van de huidige crisis in het leven geroepen om schrijnende en hulpbehoevende gevallen ook tijdens het jaar te helpen. In die gevallen zorgt de Stichting dan voor een adequate oplossing die uitsluitend bestaat uit het leveren van diensten en/of goederen, nooit uit het geven van geld.